Excite

Goedkoop vliegen: een Stansted vlucht

Mensen die graag op vakantie gaan maar hier liever niet een hoge prijs voor betalen, kennen het begrip al even: een Stansted vlucht. Een Stansted vlucht is een vlucht die gebruik maakt van de luchthaven Londen Stansted. Dit is één van de allerdrukste luchthavens ter wereld. Omdat de luchthaven nog geen 50 kilometer van de stad ligt, is het een ideale uitvalsbasis. Je bent er zo en kunt vanaf Stansted ook andere kanten op.

Waarom is een Stansted vlucht nu bijna altijd voordelig? Omdat heel veel van de grootste budgetluchtvaartmaatschappijen gebruik maken van de luchthaven. Ryanair, EasyJet en Thomas Cook Airlines vliegen bijvoorbeeld allemaal op Stansted. Hetzelfde geldt voor AirAsia, Thomsonfly, Norwegian Air Shuttle en GermanWings. Wie goed oplet, ziet dat er zo elf budgetvliegers zijn die gebruik maken van Stansted.

Wil je ook wel eens naar Stansted en wil je dus een Stansted vlucht boeken? Dan kan dat heel gemakkelijk. In principe kom je vanzelf op Stansted uit als je via websites als Skyscanner en Vliegwinkel.nl naar de goedkoopste tickets zoekt. Lukt dat niet, dan kun je natuurlijk ook rechtstreeks op de website van Stansted Airport kijken naar wat er vliegt of aankomt. Ook op de websites van de verschillende luchtvaartmaatschappijen kun je deze informatie vinden. Zorg er wel altijd voor dat je op tijd in de terminal bent, want alle passagiersvluchten maken op Stansted Airport gebruik van één terminal. Dat betekent dat het regelmatig druk kan zijn en dat je niet altijd nog op het laatste nippertje de hal door kunt rennen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021