Excite

Startschot Nederlands Film Festival gelost!

Het belangrijkste evenement in de Nederlandse filmwereld is weer van start gegaan: het Nederlandse Film Festival. Dit jaar wordt de 29e editie gevierd en natuurlijk worden er weer diverse awards uitgereikt.

Het Nederlands Film Festival wordt dit jaar in Utrecht gevierd en werd vandaag geopend door Tramontana, een film van Ramón Gieling. Verder zullen verschillende films voor het eerst getoond worden. Denk bijvoorbeeld aan Carmen van het Noorden van Jelle Nesna, De Viagraman van Michael Schaap en Meisjes van Geoffrey Enthoven.

Ook is er dit jaar weer een Gast van het Jaar. Jack Wouterse, onder andere bekend van Vet Hard uit 2005, heeft dit jaar de eer en zal iedere avond aanwezig zijn. Daarnaast zal hij samen met een aantal collega’s een korte film maken.

Tijdens het Nederlands Film Festival worden verschillende prijzen uitgereikt, waarvan de Gouden Kalveren toch wel het meest bekend zijn. Aankomende dinsdag wordt bekend welke acteurs, actrices en producties genomineerd zijn. Op de laatste dag van het festival, vrijdag 2 oktober, worden de kalveren daadwerkelijk uitgereikt. Vorig jaar vielen onder andere Alles is Liefde, Rutger Hauer, Anneke Blok en de film Het Zusje van Katia in de prijzen.

Dit jaar maken onder andere After the Water the Clouds, Alles Stroot, Altijd maar dat gezeik, Bollywood Hero, Losing My Self Control en Lover of Loser kans op de prijs. Mocht een Gouden Kalf er niet in zitten, dan kan het publiek er ook altijd nog voor kiezen om een film te belonen met de publieksprijs.

Afbeelding: Flickr account sidewalk flying

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020