Excite

Je stedenreis naar Barcelona zelf samenstellen, vooral doen

Barcelona is een stad met heel veel mogelijkheden. Wat je ook op een citytrip wilt doen en welk budget je hebt, een stedenreis naar Barcelona zelf samenstellen is altijd mogelijk. Waar moet je op letten.

Je reis boeken

Verreweg de snelste en vaak ook een goedkope manier is het boeken van een chartervlucht. De prijsvechters, maar ook de gevestigde maatschappijen hebben allemaal wel meerdere aanbiedingen. De vergelijkingssites zetten ze voor je op een rijtje. Wie meer tijd heeft en comfortabeler wil reizen, boekt bij TGV een treinreis. Met de Thalys naar Parijs en vandaar met de nachttrein naar Barcelona. Je staat dan 's morgens vroeg in het centrum. Wie echt een klein budget heeft kan al voor 50 euro een retourticket met de bus kopen. Je reis duurt dan wel 26 uur. Reizen met je eigen auto? De afstand van Utrecht naar Barcelona is zo'n 1.500 kilometer.

Een overnachting in Barcelona zoeken

Wie bij booking.com kijkt, vindt ruim 600 hotels. Van 35 tot ruim 500 euro per persoon per nacht en alles daar tussenin. Op internet zijn ook top tien lijstjes te vinden en duizenden beoordelingen. Een groeiende markt is die van de appartementen. Voor ongeveer 100 euro per nacht huur je een appartement. Denk bijvoorbeeld aan appartementencomplex Hispanos Suiza dat gelijk om de hoek van de Sagrada Familia ligt. Ook Bed and Breakfasts zijn in voldoende mate aanwezig en een leuk en persoonlijk alternatief.

Je programma in Barcelona zelf samenstellen

Wat je ook zoekt bij een stedenreis, in Barcelona vind je het. Cultuur, architectuur oud en modern, maar ook het strand, shoppen, lekker eten, wat drinken op een terrasje, picknick in het park: het is allemaal mogelijk. Wie voor het eerst naar Barcelona gaat, moet zeker de volgende bezienswaardigheden bezoeken. De aparte stijl van architect Gaudí in de Sagrada Familia en het Park Güell. De berg Montjuïc met aan de voet de Font Magica met haar prachtige fonteinen. De Ramblas met de aangelegen wijken Barri Gotic en El Born, het strand en dan zijn er nog meer leuke wijken zoals El Raval, kathedralen zoals de Catedral de Santa Eulàlia. en niet te vergeten de mooie dierentuin of het Picassomuseum.

Je stedenreis Barcelona zelf samenstellen: let op je budget

Je kunt je stedenreis naar Barcelona zo duur maken als je zelf wilt. Wie niet veel wil besteden, kan nog steeds genoeg zien. Van de hierboven genoemde activiteiten zijn de meeste gratis. Zelfs het Picassomuseum kan op sommige uren gratis bezocht worden. Een weekendkaart voor het openbaar vervoer is makkelijk te krijgen. Lopen over de Ramblas is ook gratis, zolang je niets koopt of bestelt. Eten kun je trouwens beter in Barri Gotic doen, net zo lekker, maar een stuk goedkoper. Sites stedentrippers.nl of watenhoe.nl geven ook veel informatie.

Wie een stedenreis naar Barcelona zelf wil samenstellen is even bezig, maar het is veel leuker dan zo even een combireis boeken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021