Excite

Op stedenreis naar prachtig Praag

Gelegen aan de twee oevers van rivier de Moldau, ligt de 'gouden stad' Praag. Met een historisch centrum dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is Praag een van de meest toeristische steden van Europa. Praag is de hoofdstad van de republiek Tsjechië en ook meteen de grootste stad van het land. Ieder jaar vinden miljoenen mensen hun weg naar deze prachtige stad.

Voor een stedenreis is Praag dé ideale bestemming. Het centrum van Praag ligt verspreid over twee oevers. Beide oevers van de stad worden verbonden door de beroemde Karelsbrug. Ondanks dat deze brug al meerdere malen is overstroomd, staat hij nog steeds fier overeind. Aan de linkeroever vind je de Praagse burcht en St. Vitus kathedraal. De Praagse burcht wordt omringd door de ruim opgezette en groene burchtwijk Hradčany en Malá strana, waar vroeger de Praagse adel gehuisvest was. In beide wijken vindt je grote paleizen met riante tuinen. De rechteroever bevat de Joodse wijk en de 'nieuwe' stad. Saillant detail is dat 'nieuw' helemaal niet zo nieuw is, aangezien dit stadsdeel al in de 14e eeuw werd opgezet.

Praag kent vele gezellige pleintjes waar je heerlijk op een terrasje echt Tsjechisch bier kan drinken of uitgebreid kan flaneren in je pas geshopte outfit. Naast cultuur, kent de stad namelijk ook een groot winkelgebied, waar iedereen die in kledingnood verkeert zijn of haar hart op kan halen. De winkelstraten zijn vooral te vinden in de omliggende gebieden, direct achter en om de pleinen. Het meest beroemde plein van Praag is de oude stadsplein waar ook een 500 jaar oude astronomische klok staat. Zodra deze gaat luiden, komt er een heel schouwspel tevoorschijn en daarom is deze klok dan ook een ware toeristische trekpleister.

Praag is bereikbaar per vliegtuig of per bus. Voor een stedenreis is Praag écht de juiste bestemming.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020