Excite

Stedentrip naar Barcelona: top 5 bezienswaardigheden

Heb je slechts een weekendje of lang weekend te besteden? Haal dan het meeste uit je stedentrip naar Barcelona met deze top 5 van bezienswaardigheden.

Sagrada Família

Zeker geen onbekende in het stadsbeeld van Barcelona is de bekende kathedraal van Gaudí: de Sagrada Família. Met zo'n 5 miljoen bezoekers per jaar moet je niet verwachten dat je de enige bent die deze bizarre, maar prachtige kathedraal komt bewonderen.

Park Güell

Ook van de hand van Gaudí is het Park Güell. Wat hoger gelegen dan de rest van de stad, heb je vanuit het park een prachtig uitzicht op het centrum van Barcelona, het strand en de Middellandse Zee. En natuurlijk is er in het park zelf ook genoeg te zien: van schitterende mozaïeken tot bizarre sprookjesachtige gebouwen.

De Ramblas

Gratis en voor niets kun je fijn rondbanjeren over de Ramblas. Deze bekende straat in Barcelona is ietwat aan de toeristische kant, maar valt niet te missen. Zeker niet omdat je vanaf deze straat alle kanten op kunt. Zo loop je pardoes richting het strand of naar de fijne smalle winkelstraatjes in het centrum.

Montjuïc

De berg Montjuïc is de groene kamer van Barcelona. Wil je even weg uit de drukte van de stad? Maak dan een klim naar de top van Montjuïc. In 1929 werd namelijk de Wereld Tentoonstelling in Barcelona gehouden waarvan op Montjuïc de nog altijd prachtige gebouwen en parken te bewonderen zijn. Ben je een sportfanaat? Dan kun je hier ook zeker terecht. Op de top van de berg vind je namelijk een aantal sportstadions aangelegd ten behoeve van de Olympische Spelen van 1992.

Camp Nou

Ben je niet zo van atletiek, maar meer van het voetbal? Dan kun je een bezoekje aan Camp Nou zeker niet overslaan. Het thuisstadion van FC Barcelona werd geopend in 1957 en is het grootste voetbalstadion van Europa wat betreft bezoekerscapaciteit. Bekijk het stadion overdag of, voor de beste ervaring, tijdens een van de wedstrijden van FC Barcelona!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021