Excite

Stedentrip naar Berlijn? Pak het vliegtuig!

Berlijn is met zijn trendy uitgaansleven, fraaie architectuur, vele musea en roemruchte geschiedenis een zeer populaire bestemming voor een stedentrip. Een treinreis naar de hoofdstad van Duitsland kost echter al snel zeven uren. Overweeg daarom bij een stedentrip naar Berlijn om met het vliegtuig te reizen en wees binnen drie uur in deze wereldstad.

VLIEGTICKETS BERLIJN: WAAR TE VINDEN

Tickets voor een vliegreis naar Berlijn zijn op het internet te boeken. Op websites zoals Cheaptickets.nl, Vliegwinkel.nl en Wordticketcenter.nl kan je de goedkoopste tickets met elkaar vergelijken en een afgewogen keuze maken. Klik wel altijd even op 'betalen', want soms komen er later in het administratieve proces nog kosten bij. Een manier om juist geld te besparen is door alleen handbagage mee te nemen of een ticket bij een prijsvechter te kopen en vanaf een kleine of buitenlandse luchthaven te vliegen. Je kunt kiezen voor Eindhoven, maar ook voor Düsseldorf, Brussel of Weeze.

BERLIN-BRANDENBURG INTERNATIONAL

Berlijn heeft op dit moment twee luchthavens, maar vanaf oktober 2011 zal dit veranderen. Nadat eerder het roemruchte Tempelhof al werd gesloten, zal ook Berlijn Tegel eraan moeten geloven. Het vliegveld Schönefeld zal worden verbouwd tot de enige luchthaven van Berlijn en de naam Berlin-Brandenburg International zal gaan dragen. Dit nieuwe en hypermoderne vliegveld wordt naar verwachting in oktober 2011 geopend.

BERLIJN TEGEL EN SCHÖNEFELD

Maar tot die tijd kan je kiezen tussen Berlijn Tegel en het eerder genoemde Schönefeld. Tegel ligt acht kilometer vanaf het stadscentrum en wordt aangedaan door onder meer KLM en Transavia. Met het openbaar vervoer ben je in dertig minuten in de stad. Schönefeld ligt in het zuidoosten van Berlijn en heeft uitstekende verbindingen met het centrum. Je kunt kiezen voor de trein, S-Bahn en de bus, maar ook voor één van de vele taxi's die buiten de aankomsthal gereed staan. Een rit naar het stadscentrum kost gemiddeld vijftien euro.

HOTEL VINDEN IN BERLIJN

Een goedkoop hotel in Berlijn vind je eveneens op het internet. Op sites zoals Expedia.nl en Booking.com vind je een breed aanbod aan hotels in nagenoeg alle wijken. Echte aanraders zijn Prenzlauer Berg, Friedrichshain en Mitte, maar als je kiest voor Schöneberg of Tiergarten dan zit je vlakbij de beroemde winkelstraat Kürfurstendamm. Ook het alternatieve en multiculturele Kreuzberg is een uitstekende keuze om het echte Berlijn te beleven. In deze wijk wonen veel kunstenaars.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021