Excite

Stedentrip naar Madrid: top 5 bezienswaardigheden

Heb je slechts een weekendje of lang weekend te besteden? Haal dan het meeste uit je stedentrip naar Madrid met deze top 5 van bezienswaardigheden.

Het Koninklijk Paleis

Nederland is uiteraard niet de enige monarchie in Europa, zo ook Spanje. Alleen hebben de Spanjaarden iets meer werk gemaakt van hun Koninklijk Paleis dan de Hollanders. Niet dat de Spaanse koninklijke familie nog vertoeft in dit prachtige gebouw; het wordt alleen gebruikt voor officiële ceremonies. Je kunt kiezen voor een rondleiding door het paleis en duurt zo'n twee uur. Die twee uur heb je ook wel nodig, want het paleis herbergt een 'kleine' 2800 kamers!

Het Prado Museum

Madrid herbergt een van 's werelds meest bekende musea, namelijk het Prado Museum. Bekijk onder andere de werken van Picasso, Francisco Goya, Diego Velázquez en El Greco. Let er wel op dat je je bezoek niet op een maandag plant, want dan het museum gesloten.

Plaza Mayor

Wil je liever even fijn in het zonnetje zitten en even geen drukte om je heen hebben? Struin dan richting het Plaza Mayor. Het plein, dat even buiten het centrum van Madrid is gelegen, vormt een zee van rust in de soms hectische stad. Er is namelijk geen gemotoriseerd verkeer toegestaan op het plein, waardoor je vrij kunt rondlopen. Ben je in Madrid rond de kerstdagen? Dan kun je hier ook terecht voor de kerstmarkt.

Stadion Santiago Bernabéu

Voor alle voetballiefhebbers is een uitstapje naar het stadion van Real Madrid natuurlijk een must. Het stadion werd in 1947 uit de grond gestampt en is vernoemd naar de geldverstrekker die het allemaal mogelijk maakte, Santiago Bernabéu. Je kunt natuurlijk een voetbalwedstrijd bijwonen, maar ook op andere momenten kun je het stadion bezichtigen, hetzij wel met een rondleiding.

Faro de Madrid

Voor het beste uitzicht over de stad beklim je de 'Faro de Madrid'. Deze toren werd gebouwd in hetzelfde jaar als dat de Olympische Zomerspelen in Spanje werden gehouden en Madrid de culturele hoofdstad van Europa was: 1992. Met zijn 92 meter hoogte en een lift naar de top biedt de toren je de makkelijkste manier voor het verkrijgen van een mooi uitzicht over de stad. Mocht je het niet zo hebben op hoogtes? De toren zelf is ook het bewonderen waard.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020