Excite

Stedentrip naar studentenstad Gent

Gent heeft veel leuke bezienswaardigheden. Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden in Gent is Het Gravensteen. Dit is de enige burcht in Vlaanderen uit de Middeleeuwen waarvan het verdedgingssysteem nog geheel intact is. Het is dan ook absoluut een aanrader om hier eens te kijken. Zeker als je van geschiedenis houdt. Ook leuk om tijdens je stedentrip te bekijken is het stadhuis van Gent. Het stadhuis is gebouwd in verschillende stijlen van architectuur, waaronder de Ionische, Toscaanse en Korintische stijl. Ook interessant is de Sint-Baafskathedraal, die gebouwd is in de tiende eeuw.

Gent kent ook veel hotels die de moeite waard zijn om te bekijken. Zo heb je bijvoorbeeld het Museum Voor Schone Kunsten. Je vindt er schilderijen van de Middeleeuwen tot de Twintigste Eeuw, die voornamelijk zijn gemaakt door Vlaamse schilders. Een ander interessant museum is het S.M.A.K. In dit museum vind je veel hedendaagse kunst. Er worden ook workshops gegeven.

Gent heeft tevens veel leuke restaurants waar je een hapje kunt eten tijdens je stedentrip. Ook zijn er natuurlijk winkeltjes waar je de Belgische chocolade kunt kopen. Ook zijn er veel uitgaansgelegenheden, aangezien Gent toch wel bekend staat als studentenstad. Ga bijvoorbeeld eens naar een café, of pak een filmpje in de bioscoop.

Afbeelding: Flickr account elpablo

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019