Excite

Stedentrip naar New York: top 5 bezienswaardigheden

Heb je slechts een weekendje of lang weekend te besteden? Haal dan het meeste uit je stedentrip naar New York met deze top 5 van bezienswaardigheden.

The Empire State Building

Nu de Twin Towers van het World Trade Center sinds 2001 niet meer zijn, is the Empire State Building wederom het hoogste gebouw in New York. Vanaf een van de twee observatieplatforms, op respectievelijk 86e en 102e verdieping, heb je een prachtig uitzicht over de stad New York en het aangrenzende New Jersey. Wil je de wolkenkrabber zelf eens goed bekijken? Ga dan naar de top van het Rockefeller Plaza en geniet van hetzelfde uitzicht, maar met daarin wel the Empire State Building.

Ellis Island en het Vrijheidsbeeld

Hét kenmerk van de Big Apple blijft natuurlijk het Vrijheidsbeeld. Gebouwd ter verwelkoming van de duizenden migranten eind 19e eeuw, is het Vrijheidsbeeld het symbool voor 'the American Dream' van vrijheid en rijkdom voor iedereen. Dat velen hier gehoor aan gaven, blijkt wel uit de enorme namenlijst die te lezen is op de muren op Ellis Island. Deze namen representeren de immigranten die niet werden toegelaten tot het nieuwe 'Beloofde Land'. Ondanks de lengte, vormt deze namenlijst slechts twee procent van alle immigranten die hun heil zochten in New York.

Central Park

Ben je het beton en glas van de wolkenkrabbers op Manhattan zat? Breng dan een bezoekje aan de oase van rust midden in het centrum: Central Park. En denk niet dat dit een klein stadsparkje is. Niets is minder waar. Je kunt er zelfs paardrijden, kano varen of de dierentuin bezoeken.

Times Square

Heb je juist niet zoveel met groen, gras en bomen, maar meer met neonlicht en toeterende taxi's? Dan is Times Square zeker een must op je lijstje. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is Times Square niet echt een plein, maar slechts een druk verkeersknooppunt op de kruising van Broadway en Seventh Avenue. Het ligt tevens middenin het 'Theatre District' dus voor een voorstelling of film kun je hier zeker terecht.

Brooklyn Bridge

Je kent hem vast wel uit de film: Brooklyn Bridge. Dit prachtig staaltje architectuur uit het jaar 1883 was 's werelds eerste stalen hangbrug. Een wandeling over de brug brengt je van Manhattan naar Brooklyn of vice versa. Voor een goed uitzicht op de brug, moet je op Pier 17 zijn gelegen bij South Street Seaport.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021