Excite

Stedentrip Praag

Het is niets voor niets dat Praag één van de mooiste steden ter wereld wordt genoemd. Met meer dan vijfhonderd torentjes doet de stad magisch aan en lijkt het alsof de tijd hier heeft stilgestaan. Als je een stedentrip boekt naar Praag, zijn er een aantal dingen waar je sowieso naar toe moet gaan.

Ten eerste het Gouden Straatje, gelegen nabij de Prager Burcht. Het straatje wordt gevormd door samengepakte huisjes uit de zeventiende eeuw. Volgens de legende probeerde alchimist Rudolf II hier het geheim van het eeuwige leven te ontdekken. De beroemde Tsjechische dichter Frans Kafka woonde in het Gouden Straatje. Zijn woning is nu een een kleine boekenwinkel.

Bij een bezoek aan Praag mag je ook het oude stadsplein niet missen. Hier staan tal van bezienswaardigheden. Naast het Oude Raadhuis en de Astronomische Klok staat hier de Sint Nicolaaskerk uit 1920. Nog twee oude juweeltjes zijn het Kinskypaleis en de Tynkerk uit de veertiende eeuw.

Eén van de gezelligste bezoekjes is het niet, maar de oude Joodse begraafplaats is ook een bezoek waard. Op het kleine stukje grond staan circa 12.000 grafstenen terwijl er 100.000 Joden begraven liggen. Dit komt omdat zij geen toestemming kregen om de begraafplaats uit te breiden. De overvolle grafplaat is misschien een beetje luguber, maar wel indrukwekkend.

Praag heeft nog veel meer bijzondere en mooie attracties. Je moet het zelf maar ontdekken. Een stedentrip naar Praag is echt spotgoedkoop . Als je nu boekt, kan je circa vier dagen in Praag verblijven, inclusief busreis en overnachting, voor slechts 99 euro.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Patrick van Ijzendoorn

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020