Excite

Steeds vaker vakantie in eigen land

Steeds meer Nederlanders gaan op vakantie in het eigen land. En waarom ook niet? Het is vaak een stuk goedkoper dan een reis naar het buitenland. Bovendien scheelt een vakantie in eigen land reistijd, waardoor weekendjes weg ineens een stuk langer lijken.

Aantal vakanties stijgt

Het ContinueVakantieOnderzoek (CVO) van NBTC-NIPO Research doet al tijden onderzoek naar het aantal vakanties van Nederlanders. Uit de nieuwste cijfers is gebleken dat het aantal vakanties stijgt, omdat meer mensen op vakantie gaan in eigen land. Vooral het aantal korte hotelvakanties is toegenomen van een half miljoen, tot een record van 3,9 miljoen weekendjes weg.

Gemakkelijker boeken

Korte vakanties in Nederland zijn ook steeds gemakkelijker te boeken via het internet. Denk aan websites zoals vakantieveiling.nl die een vakantie in eigen land makkelijker en vooral goedkoper maken.

Verwarring

Vakantie in eigen land is dus populair bij Nederlanders, maar ook buitenlanders blijven naar Nederland komen. Bij hen is er nog wel eens verwarring over de naam van ons land. Wij weten natuurlijk dat ons land Nederland heet, maar voor veel buitenlanders blijft het Holland. In dit filmpje wordt nog een keer goed uitgelegd hoe de situatie op dit moment in elkaar steekt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019