Excite

Stewardessen Ryanair maken (bijna) blootkalender

De stewardessen van Ryanair hebben weer een kalender uitgebracht. Op de verschillende pagina's zijn de dames in schaarse kledij te zien. De opbrengst van de kalender is bestemd voor het goede doel.

De kalender werd voor het eerst in 2008 uitgebracht. Toen ontstond er nogal wat commotie. De maatschappij ontving toen heel veel klachten, onder meer van de Spaanse overheid. Toen werd de kalender door Ryanair-topman Michael O’Leary verdedigd met de opmerking dat de opbrengsten voor het goede doel waren. Sowieso is O’Leary niet weg van een schandaaltje; hij staat er om bekend dat hij regelmatig bizarre voorstellen doet om de kosten te verlagen. Zo wilde hij bijvoorbeeld de co-piloot vervangen door een gewone steward of stewardess.

De luchtvaartmaatschappij hoopt dit jaar een miljoen euro binnen te halen voor het goede doel. Als dit lukt, dan hebben alleen de kalenders al vier ton opgebracht. Het bewuste goede doel wordt gekozen door het personeel zelf en in dit geval gaat het geld naar Tafel, een Duitse organisatie die eten geeft aan mensen die het nodig hebben.

Ook de directeur van Tafel is erg blij met het initiatief en moedigt vooral Duitse passagiers aan om de kalender toch vooral te kopen. Van de €10 die de kalender kost, gaat ook €10 naar Tafel toe. Volgens O’Leary heeft de oproep van Gerd Haüser van Tafel succes gehad, want de kalender verkocht extra goed in Duitsland, ondanks het feit dat daar waarschijnlijk verschillende vluchten van Ryanair geschrapt worden, in verband met geplande vliegtax.

Afbeelding: Ryanair

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021