Excite

Stockholm is de voordeligste Scandinavische hoofdstad

Wie altijd al eens naar Scandinavië heeft willen gaan, kan het beste naar Stockholm reizen. De stad is namelijk de voordeligste hoofdstad van Scandinavië. Een hotelovernachting kost er veel minder dan in Oslo, Kopenhagen of Helsinki. Daarnaast heeft de stad veel mooie bezienswaardigheden te bieden en is dus zeer geschikt voor een stedentrip of vakantie.

Stockholm wordt ook wel het Venetië van het noorden genoemd. De stad heeft een internationaal uiterlijk en is op meer dan tien verschillende eilanden gebouwd. Zowel in het stadscentrum als daarbuiten zijn prachtige bezienswaardigheden te vinden. Zo is er bijvoorbeeld de Globen Arena, het grootste bolvormige gebouw ter wereld. De Kaknästornet is een toren vanwaar je bij helder weer wel zestig meter verder kunt kijken. Het Konserthuset is het concertgebouw van Stockholm en er worden jaarlijks de Nobelprijzen uitgereikt. Het paleis Riddarhuset werd gebouwd in 1647 door architecten uit heel Europa.

Je kunt ook een dagje naar Gröna Lund, een klein attractiepark bij Stockholm. Of ga naar de Bergianska Trädgården, dat is een botanische tuin met bijna 10.000 plantensoorten en een Japanse vijver. Er zijn ook veel musea waar je terecht kunt en waar je veel over de geschiedenis van de stad te weten kunt komen. Er zijn tevens veel goede eettentjes en je kunt op veel plekken genieten van schitterende zonsondergangen.

Afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020