Excite

Strakke zwembroek in de ban

Bezoekers van het Alton Towers resort in Staffordshire, Engeland, kunnen hun strakke zwembroeken maar beter thuislaten: die worden namelijk niet geaccepteerd in het familiepark. Als mannen hier willen zwemmen, dan zullen ze een short moeten dragen!

Volgens de directrice van het park, Morwenna Angove, zijn de kleine, strakke broekjes, zoals bijvoorbeeld de populaire Speedo, aanstootgevend. Ze zijn weinig verhullend en daarom niet geschikt voor een park waarin met name families met kinderen komen. Bovendien vindt ze dat deze zwembroekjes veel meer bedoeld zijn voor in warme landen, zoals Spanje. In het meestal koude Engeland is er helemaal geen goede reden om zo’n klein, strak broekje te dragen, aldus de directrice.

Deze maatregel is opvallend, maar er is wellicht nog iets voor te zeggen. Veel opmerkelijker is de geplande maatregel: het weren van mannen met teveel lichaamsbeharing! Op dit moment wordt gekeken naar de mogelijkheid om deze mannen eventueel een gratis waxbehandeling aan te bieden. Het park meent zo alle gasten in hun waarde te kunnen laten.

De nieuwe maatregel is nog maar net ingevoerd, dus het zal nog moeten blijken hoe de gasten gaan reageren op de beperking in kleedvrijheid. Of de maatregel tegen overmatig behaarde mannen erdoor gaat komen, blijft nog even de vraag.

Afbeelding: Flickr account ian_ransley

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021