Excite

Strand ontruimd vanwege gestolen zand

Als je op vakantie gaat, wil je niet bizar. Je wilt dan gewoon rust, zon, zee en gezelligheid. Misschien een boekje, als de sfeer juist is. En zeker als je naar een paradijs gaat als Cancun in Mexico, met uitgestrekte stranden en heerlijk warm water. Dat is bijna een stereotype strandvakantie. En dan wil je bizar zoveel mogelijk uitsluiten. Maar soms komt bizar gewoon ineens bij je handdoek staan. In uniform en uitgerust met een mitrailleur. Omdat bizar namelijk meestal schijt heeft aan jouw vakantieplannen, daarom. We leggen het even uit.

In Cancun maken hotels goede sier met zand. Zand is namelijk een schaars goed geworden in de beroemdste badplaats van Mexico, omdat de orkaan Wilma in 2005 een groot deel van het strand heeft weggeslagen. De overheidsprogramma's werken niet, dus hotels moeten andere trucs uithalen. Zoals zand stelen. Omdat gestolen zand criminaliteit is, werden de toeristen die van het strand bij dat hotel gebruik maakten door militairen van het strand afgejaagd. Operation Tourist Wipe, zogezegd. Welkom in bizarro world!

Uiteraard waren de toeristen niet te spreken over de hardhandige actie, want hoeveel begrip kun je nu opbrengen voor iemand die met militair geweld gestolen zand komt terug eisen? Wij denken weinig. En dat is pech voor Mexico, want toeristen trekken met de dreigende griep is lastig. Vandaar ook dat Mexico-stad toeristen een gratis ziektekostenverzekering biedt, die net zoveel dekking aan buitenlanders biedt als een traditionele reisverzekering. Welkom in de bizarre wereld van het Mexicaanse toerisme!

Afbeelding: HLN.be

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020