Excite

Sudan aast op toeristen

Tot nu toe leken vooral terroristen hun weg naar Sudan te kunnen vinden, maar daar wil de overheid verandering in brengen. Sudan wil een enorme horde toeristen aantrekken. Het nieuwe regime denkt toeristen veel te kunnen bieden. Bovendien zijn de inkomsten hard nodig, want het zuiden van het land – het deel met veel olie – wil zich dit jaar van de rest afscheiden.

Het imago van Sudan is tijdens de oorlog in Darfur tot een ultiem dieptepunt gezakt. De overheid wil echter duidelijk maken dat het Sudan van Darfur niet zoveel zegt over het echte Sudan, laat staan over Sudanezen. Sudanezen zijn namelijk heel betrokken, vriendelijk en ook erg gastvrij. Ze staan dus zeker open voor toeristen.

Ook als het gaat om natuurschoon heeft Sudan heel wat te bieden. Mooie stranden aan de Rode Zee, talloze piramides en diverse koraalriffen. Bovendien is het in Sudan lekker warm. In hartje zomer kun je beter niet gaan, dan stijgen de temperaturen soms naar ongekende hoogte.

Met de nieuwe plannen van de regering is het te hopen dat de procedures voor toeristen ook wat soepeler worden. Zo moeten er op dit moment nog veel formulieren worden ingevuld en kunnen ze zelfs gearresteerd worden als er zonder vergunning een foto wordt genomen. Foto’s maken van bruggen mag in Sudan bijvoorbeeld niet en aangezien de Nijl toch wel één van de grotere attracties is, ontkom je daar soms niet aan.

Afbeelding: Flickr, gebruiker mtip

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020