Excite

Sunparks en Center Parcs staan boerkini toe

  • © Getty Images
In Sunparks en Center Parcs mogen mensen tegenwoordig ook zwemmen in een boerkini. Dat is een tweedelig badpak voor moslimvrouwen, waarbij alleen de voeten, handen en het gezicht onbedekt zijn. Een woordvoerder van de twee vakantieparken geeft aan dat dit eigenlijk al jaren het geval is, eigenlijk al sinds de boerkini's op de markt verschenen. Er zijn echter elk jaar maar een paar bezoekers, dus het gaat niet om heel veel mensen.

Er gelden echter wel andere regels. Zo zijn lange shorts tot onder de knie bijvoorbeeld weer niet toegestaan. Dit heeft overigens niet zozeer met mode te maken, maar meer met veiligheid. Loshangende kleding kan volgens de woordvoerder vast komen te zitten in attracties. Bovendien wordt het op die manier moeilijker om het verschil te zien tussen gewone kleding en daadwerkelijke zwemkleding.

Daarnaast zijn dat soort broeken vaak voorzien van ritssluitingen en knopen die andere bezoekers kunnen verwonden. De boerkini's mogen daar dan ook niet van voorzien zijn, die moeten gewoon gemaakt zijn van volledig synthetische badstof. Dat zou ook de meest hygiënische variant zijn.

Sunparks heeft nog niet gemerkt dat andere gasten aanstoot zouden nemen aan gasten die in een boerkini zwemmen. In Frankrijk zou dit wel een keer zijn voorgekomen, maar in Nederland zijn er tot nu toe maar weinig reacties geweest. Wel benadrukt Sunparks dat het gezicht van mensen in ieder geval altijd vrij moet blijven, zodat paniekreacties ook door redders herkend kunnen worden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021