Excite

Superhip: San Francisco

De Amerikanen hebben een speciale site opgericht voor reizen naar San Francisco: onlyinsanfrancisco.com. Ze prijzen de coole mist, de uitstekende restaurants, de diverse buurten en culturen en natuurlijk hun erfgoed en bezienswaardigheden. De inwoners van San Francisco zijn met recht trots op hun unieke stad, die opnieuw is uitgeroepen tot ’s werelds homohoofdstad (Gay capital of the world).

Tijdens je verblijf in San Francisco zal waarschijnlijk als eerst de open, tolerante houding van de inwoners opvallen. In tegenstelling tot sommige delen van de Verenigde Staten is San Francisco heel open en zijn alle geaardheden en culturen hier welkom. Dit geeft de stad dan ook een werelds en sfeervol tintje. Daarbij valt er in San Francisco genoeg te doen.

Uitgaan is een belevenis in San Francisco. Bezoek de lounges en bars of kies voor de hippe clubs in de stad. Overdag kun je langs alle bezienswaardigheden die de stad rijk is. Bekend in San Francisco is Pier 39 aan Fisherman’s Wharf. Hier kun je heerlijk dineren in één van de veertien restaurants, maar wel pas als je de kermis- en marktattractis hebt gezien en een bezoekje hebt gebracht aan het indrukwekkende Alcatraz.

Natuurlijk is een andere grote bezienswaardigheid de Golden Gate Bridge. Wandel, fiets of rijd hieroverheen en ontdek waarom de inwoners van San Francisco dit zo’n bijzondere brug vinden. Na afloop kun je met de bekende kabeltrams naar de grootste winkelcentra om je arm te winkelen in de hipste boetiekjes. Je begrijpt hier al snel waarom San Francisco zo’n superhippe stad is. Wanneer kom jij langs?

Afbeelding: Flickr, http2007

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020