Excite

Supertip: de stedentrip

Een weekend is vaak al voldoende om een stedentrip binnen Europa te doen. Met het vliegtuig kun je binnen een uur of een paar uur naar Londen, Parijs, Rome, Praag of Berlijn. Na aankomst rust je uit in je hotel om daarna het nachtleven te verkennen. Een goede nachtrust verder is het tijd voor cultuur, musea, winkelen of terrasjes. Ga je een heel weekend, dan heb je nog een extra dag.

Ook buiten Europa is een stedentrip een supertip. Koppel meerdere stedentrips aaneen tijdens je road trip en leer tijdens je vakantie meer van het land kennen. In Amerika bijvoorbeeld. Begin in New York, slaap een paar nachten in Washington, en ga verder naar onder om te eindigen in Florida. Drie weken lang de heerlijkste steden verkennen; een echte droomvakantie!

Zo veel zien in zo weinig tijd: leer je een stad dan wel echt kennen? Een doorgewinterde stedentripper kan je vertellen van wel. Zelf ook niets missen? Bereid je dan op elk stedenbezoek goed voor. Dat draagt nog bij aan de voorpret ook!

Lees vooraf over elke stad die je gaat bezoeken wat de highlights zijn en hoe je deze het snelst kunt bereiken. Het openbaar vervoer kan vaak goed helpen. Lees hoe je voordelig reist, hoe de apparaten op de stations of in de bussen werken, en hoe je van A naar B komt. Allemaal tijdsbesparing in de stad zelf! Ook altijd goed: insider tips van de plaatselijke bevolking.

Goed voorbereid? Alles mee? Geniet dan van je stedentrip(s) en ontdek zo veel steden als je wilt.

Afbeelding: Flickr, davidgutierrez photography

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021