Excite

Suriname: vakantie met een Nederlands tintje

Suriname is dé bestemming als je wilt genieten van een actieve vakantie. Je kunt bijvoorbeeld trektochten maken of op expeditie door de jungle. Het grootste gedeelte van het landschap van Suriname bestaat namelijk uit oerwoud en er is een grote diversiteit van dieren en planten. Een expeditie die zeker aan te raden is, is een tocht naar Brownsberg, een natuurreservaat. Je kunt ook naar het Nassaugebergte. De Nassauberg is niet hoog, maar de beklimming gaat door het oerwoud en dat maakt deze tocht een leuke uitdaging. Een andere aanrader is een dolfijnentocht. Als je over de rivier vaart met een klein bootje zwemmen de dolfijnen voor je uit.

Als je op vakantie gaat naar Suriname, sla dan Paramaribo zeker niet over. De stad kan een goede uitvalsbasis zijn voor tochten over de rivieren of voor junglereizen naar het binnenland. Maar Paramaribo zelf is ook een leuke stad. Zo kun je er goed winkelen, maar ook de markten zijn een aanrader. Zo is er de markt in Nieuw Nickerie en de centrale markt. De centrale markt wordt dagelijks gehouden, behalve zondag, en je kunt er echt van alles kopen. Wel is de markt erg chaotisch.

Paramaribo heeft ook andere bezienswaardigheden. Zo staat er in Paramaribo het grootste houten gebouw van Zuid-Amerika: de St. Petrus en Paulus kathedraal. Deze kerk werd aan het eind van de negentiende eeuw gebouwd. Ook Fort Zeelandia is een bezoek waard, in dit zeventiende-eeuwse fort is tegenwoordig het Surinaams museum gevestigd.

Afbeelding: Flickr, David Evers

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020