Excite

Tanzania: het beste van oostelijk Afrika

Een rondreis door Tanzania is onvergetelijk. Je vindt hier een ongekende natuurlijke diversiteit, zowel wat betreft landschappen als fauna. De ene dag sta je in het regenwoud, de volgende dag maak je een safari over de savannen. Een avontuurlijke rondreis sluit je ontspannen af op het exotische eiland Zanzibar.

Als je gaat reizen door Tanzania zijn er een aantal (natuurlijke) bezienswaardigheden die je niet mag missen. Om te beginnen Serengeti, wat eindeloze vlakte betekent. En eindeloos zijn de grasvlaktes van de Serengeti zeker. Het is één van ’s werelds mooiste en rijkste wildparken. Grote kuddes dieren trekken hier rond.

De Nrogongoro-krater vormt een uniek natuurgebied. Op de bodem van deze uitgedoofde vulkaan leven ruim 25.000 grote zoogdieren, talloze kleine dieren en ontzettend veel vogels. De kans op het ontmoeten van de zogenaamde ‘big five’ (de buffel, de leeuw, de luipaard, de olifant en de neushoorn) is hier vrij groot.

Voor de kust van Tanzania ligt het tropische eiland Zanzibar. De hoofdstad van dit eiland is Stone Town. Al wandelend door de steegjes van Stone Town is de lange geschiedenis van deze eeuwenoude handelspost overal aanwezig. Aan de noord- en oostkust van Zanzibar liggen uitgestrekte palmstranden. Hier kun je heerlijk tot rust komen.

Tot slot is de Kilimanjaro een must om te bezoeken als je door Tanzania reist. De Kilimanjaro is de hoogste berg van Afrika. De vijfdaagse beklimming van deze 5891 meter hoge berg is zwaar, maar technisch eenvoudig. Ook niet ervaren bergbeklimmers kunnen deze uitdaging dus aan gaan.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Koen Muurling

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021