Excite

Tegenstelling en avontuur in Colombia

In Colombia tref je een uitbundige, gastvrije bevolking aan. Massatoerisme is in dit land nog onbekend: Colombia is misschien wel het best bewaarde geheim van Zuid-Amerika. Eindeloze koffievelden, bruisende steden en overweldigende natuur liggen op je te wachten. Als je alleen op vakantie gaat, dan kun je voor een groepsreis kiezen.

Begin je rondreis in de hoofdstad van Colombia, Bogotá. Hier vind je een enorme verscheidenheid aan architectuur. Deze drukke stad, met het rijke noorden en de sloppenwijken in het zuiden, zal ongetwijfeld een onuitwisbare indruk achterlaten. In ‘La Candelaria’, het koloniale centrum, zijn talloze musea, restaurants en culturele bezienswaardigheden.

De omgeving van de Tatacoa Woestijn vormt een wereld van verschil met de stad. Zand strekt zich uit zover je kunt kijken, er groeien torenhoge cactussen en er zijn boeiende zandformaties. Maak hier een wandeling naar een natuurlijke waterbron, waar je een heerlijke en verfrissende duik kunt nemen.

Sla ook de koffiestreek rondom Salento en Pereira niet over. De uitgestrekte koffievelden in deze omgeving zijn adembenemend. Hier bezoek je één van de mooiste valleien in de omgeving: de Cocora-vallei. Deze vallei is bezaaid met waxpalmen, die maar liefst 55 meter hoog kunnen worden. Tijdens een ecologische wandeling of een paardrijtocht kun je alles op je gemak bekijken.

Dan zijn er ook nog de talloze tropische stranden, indianenvolkeren, het Andesgebergte en traditionele dorpjes: tijdens een rondreis van enkele weken door Colombia zul je ogen tekort komen.

Afbeelding: Flickr, user Jorge Lascar

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020