Excite

Op Terschelling naar het strand

Wie op Terschelling strand zoekt, hoeft niet ver. De hele Noordzeekust is één breed zandstrand. Het heeft alles wat een strand zo aantrekkelijk maakt. Wandelen, schelpen zoeken, zonnen, spelen en iets gaan drinken in een paviljoen. Het kan er allemaal. Het waddenstrand aan de zuidkant heeft weer andere mogelijkheden, maar is voor de natuurliefhebber zeker een must.

Iedere dag genieten op Terschelling

Het Noordzeestrand van Terschelling strekt zich over de hele Noordkant van het eiland uit en behoort tot de mooiste stranden van Nederland. Bij eb is het strand heel breed en is er ruimte genoeg voor iedereen. Het strand bestaat uit mooi wit zand en wordt door de Gemeente en de paviljoenhouders uitstekend schoon gehouden.

Zonnen

Voor de zonaanbidders heeft Terschelling strand genoeg. Zoek je rust en stilte dan is een klein stukje lopen voldoende om heerlijk alleen te liggen. Wil je meer vertier, mensen om je heen en de mogelijkheid om tussendoor wat te drinken, dan zijn er voldoende strandopgangen met een paviljoen. Daar zijn ook attributen als strandstoelen, ligbedden, parasols en windschermen te huur.

Naturisme

Voor de naturisten heeft Terschelling twee grote stukken strand gereserveerd. Het stuk ten oosten van paal 8 en ten westen van paal 12. De enige uitzondering zijn de gebieden rond de strandopgangen en de paviljoens. Er blijft echter meer dan genoeg ruimte over om naakt te recreëren.

Natuur

Wie het strand beter wil ontdekken en ook het duingebied erachter, heeft ook mogelijkheden genoeg. Buiten de drukke gebieden om blijven genoeg plekken waar je allerlei duin- en strandvogels kunt spotten. Een wandeling door het duingebied met afwisselend duinen en bossen is een aanrader. Het natuurgebied 'De Boschplaat' is schitterend en bekend bij liefhebbers in heel de wereld. De Wadden aan de zuidkant van het eiland, mogen ook niet in een wandeling ontbreken.

Activiteiten

Naast wandelen en fietsen kan op het strand gesport worden, maar er is op Terschelling strand genoeg voor typische strandactiviteiten als strandsurfen, vliegeren of (kite-)surfen. Met de surfplank of een kano kun je het hele eiland rondvaren.

Terschelling heeft voor elk wat wils

Wie naar Terschelling voor het strand gaat, maakt een goede keuze. Terschelling heeft de vakantieganger veel te bieden: prachtige natuur, mooie fiets- en wandelroutes, goede bars en restaurants in de diverse plaatsjes op het eiland. Accommodaties zijn er ook voor ieders portemonnee. Boek wel op tijd, want Terschelling en strand is de combinatie die veel toeristen naar het eiland trekt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021