Excite

Terug naar de natuur? Ga kamperen bij de boer

Kamperen bij de boer is een goede manier om terug te gaan naar de natuur. Samen met je partner, alleen of met je gezin kun je genieten van de omgeving van het Nederlandse platteland, terwijl je aan het kamperen bent. Een perfecte manier om te ontspannen en om iets te leren over de Nederlandse boeren en tuinders.

Minicamping

De meeste boeren en tuinders bij wie je kunt kamperen, hebben een minicamping. Dat houdt in dat er vaak maar een zeer beperkt aantal kampeerplaatsen is. Ook zijn de voorzieningen op deze minicampings misschien niet zoals je gewend bent van andere campings. Natuurlijk vind je er wel gewoon douches en toiletten, want ook kamperen bij de boer moet natuurlijk leuk blijven. Vaak kun je ook stroom gebruiken tegen bijbetaling, bijvoorbeeld om je elektrische fiets op te laden of voor de caravan.

Prijs van kamperen

Kamperen kan van heel basic tot heel luxe. De prijs van kamperen bij de boer ligt vaak onder het gemiddelde, omdat je niet veel voorzieningen hebt. Je betaalt meestal een bedrag per persoon, per tent of caravan en per auto. Bij elkaar ligt dat bedrag in de meeste gevallen tussen de 12,50 en 20 euro per nacht. Een prima prijs om een weekendje op het Nederlandse platteland door te brengen, zonder te worden overspoeld met toeristen en opgedrongen entertainment van megacampings.

Boerderijen vinden

Er zijn honderden mogelijkheden om te kamperen bij de boer. Omdat de campings altijd buitenaf liggen, hoef je niet te selecteren op een mooie omgeving. Bepaal of je in het bosrijke oosten van Nederland wilt kamperen bij de boer, of op het platteland van Drenthe, of dat je liever de Nederlandse kustlijn wilt ontdekken. Via verschillende websites kun met adressen en aanbevelingen leuke boerderijen vinden, die bijvoorbeeld kindvriendelijk zijn of juist veel ouderen trekken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019