Excite

Naar Parijs met de Thalys

Sinds 1996 rijdt er een hogesnelheidslijn tussen Amsterdam en Parijs via Brussel. Inmiddels is het netwerk uitgebreid met meer steden in België, Duitsland en Frankrijk. Voor ons in Nederland is de Thalys ideaal om naar de vluchthavens van Brussel en Parijs te rijden of natuurlijk voor een heerlijk weekendje weg in Parijs.

Parijs met trein of vliegtuig?

Vanwege de grote snelheid van de Thalys is het een aantrekkelijk alternatief op vliegen. Ondanks dat de vlucht korter duurt dan de treinreis, ben je langer onderweg in verband met de controle bij de douane, bagagechecks en het feit dat je vaak bij de gate een behoorlijke tijd moet wachten. De trein heeft bovendien geen beperkingen wat betreft de vloeistoffen, zoals die bij vliegtuigen wel geldt. Je kan dus gewoon je grootste fles contactlensvloeistof mee, zonder hem aan de grens te moeten inleveren.

Thalys boeken

Een treinreis met de Thalys kun je het makkelijkst boeken via NS Internationaal bij de website NSHispeed.nl. Je kunt betalen via creditcard of via een online bankbetaling met iDEAL. Je tickets worden dan naar je postadres verstuurd. Je kunt ook treinkaartjes aan het loket kopen op de grotere stations, maar vaak betaal je dan een extra toeslag.

Thalys dienstregeling

De Thalys tussen Amsterdam en Parijs rijdt elf keer per dag. Voor zakelijke reizen kun je dus zelfs op dezelfde dag heen en weer. Het is noodzakelijk om vooraf een kaartje te boeken, je kunt dus niet instappen en bij de conducteur een ticket kopen. Binnenlandse reizen met de Thalys zijn mogelijk, hiervoor geldt dat je een toeslag moet betalen.

Andere Thalys bestemmingen

Je kunt met de Thalys naar Brussel en Parijs reizen, maar afhankelijk van het seizoen worden bepaalde trajecten in Frankrijk en ook in Duitland verlengd. In de zomer kun je naar het warme zuiden van Frankrijk en in de winter reis je ontspannen naar de besneeuwde toppen van de Franse en Oostenrijkse Alpen. Ook hier word je niet beperkt door bagagelimieten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021