Excite

Thomas Cook gebruikt passagiers als tegengewicht

Een groot deel van de passagiers die vanuit Mallorca naar het Engelse Newcastle zouden vliegen, hebben hun vlucht geboycot. Touroperator Thomas Cook wilde namelijk dat de passagiers allemaal achterin het vliegtuig gingen zitten, om zo het vliegtuig in evenwicht te houden.

Normaal gesproken wordt alle bagage op een dusdanige manier over het bagageruim verdeeld, dat passagiers gewoon op de stoelen in het vliegtuig kunnen gaan zitten. In dit geval was de deur van de bagageruimte echter kapot, waardoor alle bagage voorin het vliegtuig was geplaatst. Dit zou het zwaartepunt van het vliegtuig verleggen naar de voorzijde, waardoor de passagiers beter plaats konden nemen in de achterkant van het vliegtuig.

Ondanks het feit dat het vliegtuig niet helemaal vol zat en er dus voldoende ruimte was om ook achterin comfortabel te zitten, weigerden maar liefst 71 van de 186 passagiers om aan boord te gaan. Zij meenden dat het niet veilig was om op deze manier te vliegen.

Volgens touroperator Thomas Cook is het verzoek aan de passagiers helemaal niet zo opmerkelijk en wordt er wel vaker aan passagiers gevraagd om plaats te nemen in een bepaald deel van het vliegtuig. Dit is eerder een standaardprocedure dan dat het ging om een uitzonderlijk geval waarin de veiligheid van de passagiers in gevaar kwam. De 115 passagiers die het wel aandurfden om in het vliegtuig te stappen zijn inmiddels veilig aangekomen in Newcastle.

Afbeelding: Flickr

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020