Excite

Tickets naar Tenerife

Een heerlijke vakantie is vrijwel gegarandeerd tijdens een bezoek aan Tenerife. Les 1: spreek de naam van het eiland uit met vier lettergrepen. ‘Tenerief’ is namelijk niet juist. ‘Tenerife’ klinkt dan ook net wat exotischer. De eerste stap is nu om iedereen met de juiste uitspraak te vertellen waar jouw volgende vakantie heen gaat. Intussen kun je op zoek gaan naar je vliegtickets.

De belangrijkste luchthaven van Tenerife is Reine Sofia, gelegen in het zuiden en op zo’n zestig kilometer ten zuiden van hoofdstad Santa Cruz. De meeste mensen vliegen daarom ook naar dit vliegveld en de meeste tickets worden hiervoor verkocht. Je kunt rechtstreeks van Amsterdam naar Tenerife vliegen.

Eenmaal aangekomen op dit prachtige eiland kun je vanaf Reina Sofia een taxi nemen (15 euro per 20-30 minuten) of met de bus je weg vervolgen. Er zijn lokale bussen die vanaf de luchthaven naar andere delen van Tenerife vertrekken. Wil je vanaf vliegveld Reina Sofia naar Santa Cruz, dan kost je dit ongeveer zes euro.

Wil je goedkoop je ticket voor Tenerife boeken, dan is het goed om er vroeg bij te zijn. Met een beetje geluk heb je dan al voor 150 euro een ticket. Je bent in totaal zo’n vier en een half uur onderweg (vanaf Schiphol of Brussel). Goed om te weten: in het weekend vertrek je meestal goedkoper. Let goed op aanbiedingen, zodat je straks de beste prijs betaalt voor je ticket naar Tenerife.

Afbeelding: Flickr, Mataparda

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020