Excite

Tickets van Japan naar Europa schrikbarend duur

Het feit dat mensen massaal Japan proberen te ontvluchten en richting Europa willen vliegen, legt luchtvaartmaatschappijen geen windeieren. De prijzen van vliegtickets vanuit Japan naar Europa rijzen de pan uit. In sommige gevallen wordt er zelfs achtduizend euro voor gerekend.

In dat geval vlieg je wel businessclass en kun je zo snel mogelijk vertrekken. Als je wat meer tijd hebt, dan kun je wachten tot komende week, dan hopen de verschillende luchtvaartmaatschappijen weer wat meer stoelen beschikbaar te hebben en kunnen de prijzen weer omlaag. Lufthansa, Air France en KLM hebben in ieder geval al gemeld dat de vluchten behoorlijk volgeboekt zijn en dat de vraag nog steeds aanzienlijk is. Overigens benadrukt een woordvoerder van AirFrance-KLM wel dat er nog tickets voor minder dan duizend euro beschikbaar zijn.

De baas van een privé-jetbedrijf kreeg het verzoek om veertien mensen van Tokio naar Hongkong te vliegen. De prijs maakte niet uit. Voor deze vijf uur durende vlucht rekende de man maar liefst 160.000 dollar, 26 procent meer dan normaal.

Vooral zakenlui en expats lijken Japan zo snel mogelijk te willen ontvluchten. Het liefst vliegen die direct terug naar hun eigen land, maar waar dat niet mogelijk is – bijvoorbeeld in België, waar geen rechtstreekse verbinding is met Japan – is een aankomstpunt dat zo dicht mogelijk bij de eindbestemming ligt ook prima.

Afbeelding: Flickr account Ack Ook

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021