Excite

Tikibad krijgt opknapbeurt

  • © Getty Images
Het Tikibad, de belangrijkste attractie van attractiepark Duinrell in Wassenaar, krijgt een hele nieuwe uitstraling. Het zwembad wordt binnen korte tijd flink opgeknapt en krijgt een hele nieuwe 'Hawai-uitstraling'. Dat betekent dat er veel muurschilderingen komen, gekleurde ledverlichting, een hele gerenoveerde buitentoren naar de glijbanen én er wordt twee miljoen liter schoon water naar binnen gepompt.

Om deze verbouwing zo goed mogelijk uit te kunnen voeren, is het Tikibad op het moment gesloten voor het publiek. Dit valt mooi samen met de winterstop van het zwemparadijs. Gedurende vijftien dagen werken ongeveer honderd mensen aan de renovatie van het Tikibad. Op 24 januari zouden de deuren van het zwembad weer moeten openen en moet alles werken. Bovendien moet het bad dan een hele nieuwe sfeer hebben.

Het aanbrengen van de decoraties hoeft niet per se in deze 15 dagen te gebeuren, daarvoor trekken ze wat langer de tijd uit. Op die manier kan nog beter gewerkt worden aan de beleving van het Tikibad. Het Tikibad is al 31 jaar het grootste zwemparadijs van de Benelux. Jaarlijks wordt het bad bezocht door zo'n 700.000 mensen. Veertig procent van de bezoekers komt uit het buitenland.

Elk jaar in januari wordt het bad weer even helemaal opgefrist, maar dit jaar is die opfrisbeurt een stuk groter dan normaal. Omdat er toch niet langer de tijd is dan die 15 dagen, moeten er meer mensen aan werken. Wat de opknapbeurt precies kost is niet duidelijk; daarover doet de woordvoerder van Duinrell geen uitspraken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021