Excite

Tips voor goedkope vakantie

Met de huidige kredietcrisis kan niet iedereen het zich veroorloven om duur op vakantie te gaan. Maar met minder geld kun je ook zeker goedkoop op vakantie en er valt in veel opzichten nog aardig wat geld te besparen, zonder minder lol aan je vakantie te beleven.

Een goedkope vakantie kun je het gemakkelijkste via internet vinden. Er zijn talloze websites die goedkope vluchten aanbieden, maar er zijn ook websites die met een goedkoop totaalpakket komen. Voor een bepaald bedrag betaal je de vlucht en de overnachtingen in een hotel. Dit soort pakketten kunnen een stuk voordeliger zijn en je zit toch nog in het buitenland. Sommige landen zijn daarnaast veel goedkoper dan andere landen, waardoor de kosten daar niet hoog zullen oplopen. Er zijn ook websites die bus- of treinreizen aanbieden naar zonnige bestemmingen. De prijzen hiervan zijn vaak ook een stuk lager, omdat je geen vliegreis hoeft te maken. Zorg echter wel altijd dat je de prijzen goed met elkaar vergelijkt, zodat je zeker weet dat je de goedkoopste aanbieding hebt.

Je kunt ook goedkoper op vakantie, door goed te besparen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat bij een vliegreis je koffer niet te zwaar is, zodat je geen toeslagen hoeft te betalen. En als je zelf eten en drinken mee moet nemen, dan kun je dit wellicht beter in Nederland kopen, of de goedkopere supermarkten kiezen in plaats van toeristenwinkeltjes. Een hotel dat all-inclusive is, is misschien ook verstandig voor mensen die graag willen genieten van een hapje en een drankje. Bij all-inclusive hoef je geen zorgen te maken over de extra kosten van het eten en drinken.

Afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020