Excite

Toelating voor reizigers Verenigde Staten

Sinds dit jaar dient er voorafgaand aan een reis naar de Verenigde Staten reistoestemming aangevraagd te worden via een webformulier.

Volgens de website is dit enkel een extra beschermingslaag bovenop de reeds bestaande maatregels die veiligheid tijdens vluchten en immigratie in de Verenigde Staten regelen.

De link is intussen al toegevoegd op de website van Schiphol, toestemming aanvragen kan altijd maar liefst zo vroeg mogelijk.

Er wordt bijvoorbeeld gevraagd waar u zal verblijven en waarom u naar de Verenigde Staten wenst te gaan. Ook stelt men een aantal vragen als: bent u lichamelijk of mentaal ziek? Heeft u aan criminele activiteiten deelgenomen of wenst u dat te doen? Een complete lijst met vragen kan hier gevonden worden.

De maatregel is van toepassing op reizigers die op vakantie of voor zaken naar de Verenigde Staten vliegen en die er dus niet langer dan 90 dagen zullen verblijven. De toestemming wordt normaalgesproken onmiddellijk gegeven maar kan tot 72 uur in beslag nemen.

Eens de toestemming is gegeven, is die twee jaar geldig en kan meerdere malen gebruikt worden. Naast Nederland, vallen ook de meeste andere West-Europese landen  en Australië, Brunei, Singapore, Nieuw-Zeeland en Japan onder de nieuwe veiligheidsmaatregel.

Op dit moment is de aanvraag gratis.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020