Excite

Toerisme naar Azië neemt toe

De tsunami van 2004 zorgde ervoor dat Azië in één klap één van de minder populaire vakantiebestemmingen werd. Inmiddels lijkt het werelddeel de grootste klap te boven te zijn en neemt het toerisme richting Azië weer toe.

Dit blijkt uit de cijfers van TUI en OAD, twee reisorganisaties in Nederland. Volgens hen ondervindt Azië niet langer last van de tsunami die op de tweede kerstdag van 2004 delen van Azië volledig van de kaart veegde.

In de periode na de tsunami was dit wel anders: met name in de eerste twee jaar na de ramp kozen veel minder Nederlanders voor vakanties naar Sri Lanka of Thailand. Door samen met een aantal reisorganisaties een charterverbinding op Phuket op te zetten heeft reisorganisator OAD geprobeerd om het toerisme in die regio toch weer wat te stimuleren. Door een tussenlanding op Sri Lanka moest duidelijk worden dat Azië nog steeds een prachtige vakantiebestemming was. Een dapper initiatief, zeker gezien de situatie van dat moment.

Veel mensen dachten namelijk nog dat grote delen van Azië nog steeds in puin lagen en helemaal niet toegankelijk ware voor toeristen. Dat dit zeker niet het geval was en dat de tsunami eigenlijk maar een relatief klein deel van Thailand getroffen had, kon onder andere getoond worden door mensen deze tussenstop te laten maken.

Dat initiatief heeft inmiddels ook zijn vruchten afgeworpen; nu gaan er namelijk weer tussen de 300.000 en 400.000 mensen op vakantie naar Azië en dat is ongeveer hetzelfde aantal dat voor de ramp naar dit werelddeel ging.

Afbeelding: Flickr account jaeWALK

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020