Excite

Toeristen kunnen binnenkort naar Egypte

De demonstraties in Caïro zijn nog steeds in volle gang. Toch kunnen toeristen die eventueel naar de Rode Zee willen, dit doen vanaf zondag 20 februari. Dan gaat touroperator Skytours namelijk weer naar Egypte. Dit heeft een woordvoerder laten weten. Skytours geeft aan dat ze ook naar Egypte zullen gaan wanneer er een negatief reisadvies is. Een woordvoerder zegt: ‘Wij volgen de trend van landen om ons heen.’ Wel wordt er aangegeven dat men niet naar Egypte gaat wanneer het er echt onveilig wordt.

Ook Transavia zal binnenkort naar de Rode Zee in Egypte vliegen om poolshoogte te nemen. Transavia zal met verschillende touroperators naar de Rode Zee vliegen en beoordelen of er weer toeristen mogen komen.

Er zijn nog steeds problemen in Egypte, met name in Caïro. Mensen demonstreren er tegen president Mubarak, de werkeloosheid en de hoge prijzen in het land. Er zijn sinds eind januari al honderden doden gevallen. Ook is er veel geplunderd en kapotgemaakt. Door alle onrust heeft de overheid besloten om een negatief reisadvies te geven voor het gehele land. Dit deden ze toen het nog wel veilig was bij de kustplaatsen aan de Rode Zee, om eventuele problemen voor te zijn.

Omdat het er bij de Rode Zee nog steeds redelijk rustig aan toe lijkt te gaan, durven touroperators de stap weer te wagen om toeristen naar Egypte te vliegen.

Afbeelding: Flickr account denn

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020