Excite

'Toeristen moeten extra geld meenemen naar Griekenland'

  • © Getty Images
Wie een reisje naar Griekenland plant kan maar beter wat extra contant geld meenemen. Dit wordt geadviseerd door branchevereniging ANVR in Het Financieele Dagblad. Dit zou voorkomen dat ze in de problemen komen als er onverhoopt ineens geen geld meer uit de Griekse geldautomaten zou komen. Daarnaast adviseert de organisatie een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten, zodat - als de vakantie niet doorgaat door onrust en stakingen - er wel geld teruggevorderd kan worden.

Reisorganisaties krijgen op het moment veel vragen rondom vakanties in Griekenland. Mensen willen graag weten wat de schuldencrisis en de mogelijke Grexit voor gevolgen kan hebben voor hun vakantie. Volgens reisorganisaties boeken Nederlanders hun vakantie al steeds later en de verwachting is dat als het conflict tussen de Griekse overheid en schuldeisers verder oplaait, ook de last minute beslissers Griekenland zullen mijden.

Overigens is het aantal boekingen voor dit jaar niet eens zo heel veel lager als vorig jaar. Turkije is - net als vorig jaar - de meest populaire vakantiebestemming en Griekenland en Spanje delen nog steeds een goede tweede plek. ANVR heeft wel aangegeven de situatie goed in de gaten te houden en zegt al dat het moeilijk is om uitspraken over Griekenland te doen. Extra geld meenemen is verstandig, maar het is niet nodig om zenuwachtig te worden of in doemscenario's te denken.

Het kan zijn dat de conflicten zorgen voor een verstoring van de infrastructuur en dat er bijvoorbeeld geen vluchten meer plaatsvinden, maar de hotels waar mensen in verblijven verdwijnen niet ineens en ook de stranden zullen niet ineens verplaatsen. Met de juiste voorzorgsmaatregelen is Griekenland dus nog steeds een prima vakantiebestemming.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021