Excite

Toeristen vergiftigen het water in Mexico

Er is onderzoek gedaan naar het water in de ondergrondse grotten bij Yucatan in Mexico. Er zijn erg veel resten gevonden van shampoo, tandpasta, geneesmiddelen, cocaïne, olie en bestrijdingsmiddelen. Het water is hierdoor ernstig vergiftigd. De oorzaak van deze vergiftiging heeft te maken met de toeristen die veelvuldig naar Yucatan komen.

Door de slechte waterleidingen komen er veel middelen zoals shampoo, tandpasta en geneesmiddelen in het water van Yucatan terecht. Omdat er steeds meer toeristen naar de streek komen die dit soort middelen gebruiken en door de afvoer spoelen, raakt het gebied steeds meer aangetast. De bestrijdingsmiddelen komen voornamelijk van de golfterreinen vandaan en de olie van de snelwegen, waar de laatste jaren steeds meer toeristen zijn gaan rijden. Toeristen helpen dus vaak onbewust mee aan de vervuiling van het water in Mexico.

Deze vervuiling kan ernstige gevolgen hebben. Het koraal kan worden aangetast en ook is het water ondrinkbaar voor veel dieren. Er moet dus actie worden ondernomen. De onderzoekers willen dat de riolering wordt vernieuwd. Ook moet er een systeem komen waardoor de bestrijdingsmiddelen van het golfterrein niet in het water terecht komen. Dit kan bijvoorbeeld door een onderlaag, waardoor het bestrijdingsmiddel niet de grond in gaat. De overheid moet ook beter gaan controleren of mensen zich wel aan de milieuwetgeving houden. Alleen met deze voorzorgsmaatregelen is het mogelijk stappen te ondernemen tegen de vervuiling in Mexico.

Afbeelding: Flickr account wxmom

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020