Excite

Toeristentaks VS kan omzeild worden

Vanaf begin volgende maand wil de Verenigde Staten een toeristentaks invoeren, waarbij extra geld betaald moet worden om het land binnen te komen. Nu blijkt echter dat die kosten – ongeveer 10 euro per persoon – in ieder geval nog twee jaar te omzeilen zijn.

Wie nu naar de Verenigde Staten gaat, moet een aantal gratis formulieren invullen. Dit ESTA formulier kan je hier aanvragen. Dit blijft hetzelfde, maar hiervoor zullen nu wel administratiekosten en een extra heffing berekend worden. De heffing – tien dollar – zal bedoeld zijn voor een promotiecampagne voor het land. De vier dollar die overblijft zal worden gebruikt als administratiekosten.

Mocht je echter plannen hebben om dit najaar of in de komende twee jaar naar Amerika te gaan, dan moet je het gratis ‘Esta’-formulier nu gewoon vast invullen. Als je hier geen datum inzet, dan mag je nog twee jaar naar de VS reizen, zonder dat je deze 14 dollar per persoon moet betalen. Dat geld is snel verdiend. Er is één klein addertje onder het gras: je moet er wel goed op letten dat het paspoort dat je invult nog geldig blijft, want op het moment dat je paspoort voor je trip verloopt en je een nieuw paspoort aan moet vragen, dan zul je ook een nieuw formulier in moeten vullen.

Toeristenbonden en –organisaties zijn woedend over de nieuwe taks, maar dat weerhoudt het land er niet van om deze Travel Promotion Act toch gewoon door te voeren.

Afbeelding: Flickr account >WouteR<

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020