Excite

Toeristisch Turkije

Turkije ligt gedeeltelijk in Europa en gedeeltelijk in Azië. Dit zorgt ervoor dat het land erg divers is. Die diversiteit merk je met name in Istanbul, de stad die in beide werelddelen ligt. Je kunt hier heel goed cultuur snuiven en de grote verschillen zien. Het is zeker een stad die je gezien moet hebben. Er zijn mooie moskeeën, veel bijzondere gebouwen en heerlijk eten.

Ook Ankara is een hele boeiende stad om te bekijken. Het is de hoofdstad van Turkije. Je kunt er veel te weten komen van de Turkse cultuur. Maak er eens een stadswandeling en sta versteld om de pracht van het land. De stad Van is niet heel bekend, maar wel heel interessant. Het is gelegen aan het Vanmeer. Het is een boeiende stad, waar de echte Turkse cultuur goed te zien is.

Natuurlijk heel erg bekend zijn de vele badplaatsen in Turkije. Zo heb je er bijvoorbeeld Alayna, waar jaarlijks veel toeristen op afkomen. Ook Bodrum is een boeiende badplaats, waar je heerlijk kunt zonnebaden en waar grote hotels te vinden zijn. Een zonvakantie in Turkije is zeker de moeite waard en doorgaans ook niet echt duur. Ook jongeren ontdekken Turkije steeds vaker als boeiende bestemming voor een leuke, maar goedkope vakantie.

Afbeelding: Flickr account vigorvita

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020