Excite

Topbestemming: Komodo National Park

Het Komodo National Park bevindt zich centraal in het Indonesisch archipel, tussen de eilanden Sumbawa en Flores. Het nationale park bestrijkt drie eilanden: Komodo, Rinca en Padar. De eilandengroep werd een nationaal park in 1980, bedoeld om de beroemde komodovaraan te beschermen. Inmiddels staat het park om meer bekend dan alleen de oerdraak. Het Timorhert behoort ook tot de eilanden toe, net als een rijkelijk gevulde zee, waar duikers hun hart op kunnen halen. Er worden vele projecten uitgevoerd om het Komodo National Park te laten floreren qua flora en fauna.

Voor toeristen is het natuurlijk een unieke mogelijkheid om de drie eilanden te bezoeken en wellicht een glimp op te vangen van de beroemde varaan. De exotische trip begint gewoon in Amsterdam, waar de KLM en JAL rechtstreekse vluchten uitvoeren naar Denpasar in Bali. Vanaf daar vlieg je verder naar Labuanbajo. Er zijn meerdere nationale maatschappijen die vluchten onderhouden tussen Denpasar en Labuanbajo, maar varen door de schitterende archipel behoort ook tot de opties. Voor mensen die niets willen missen, is dat zeker een aanrader.

In primitieve bootjes, waarbij een zwemvest het maximale aan veiligheidsmaatregelen is, is het mogelijk om een overtocht te maken naar Flores. Flores behoort bij de drie eilanden die het Komodo National Park bevatten. Ook is het mogelijk om vanaf Lombok een tour te doen waarbij er bewust gezocht wordt naar de Komodo-varaan. Eenmaal op Flores valt er prima rond te reizen met behulp van een bus. Het kost heel wat geld en energie om op de plek van bestemming aan te komen, maar als je er eenmaal bent, zal Komodo National Park je alles bieden wat je van exotische bestemmingen kan verlangen.

Afbeelding: Flickr.com

Dit artikel maakt deel uit van de reeks De zeven natuurwonderen volgens Excite

Fotogalerij Komodo

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021