Excite

Topbestemming Toscane

Toscane is zoals gezegd een prachtige bestemming in Italië. Het eerste wat opvalt is het prachtige natuurschoon. Zo zijn er in het noorden de bergen van de Alp Apuane en de Orecchiella. In het zuiden zijn er de kleiheuvels en tarwevelden, die samen een fascinerend landschap vormen. Wil je toch liever luieren aan de kust? Bezoek dan de kiezel- en zandstranden van Viareggio, waar je heerlijk kunt zwemmen.

Voor de bekende Toscaanse wijn kun je het beste een bezoek brengen aan de Chianti-streek in Toscane. Je kunt hier overigens ook terecht voor eersteklas fruitige olijfolie. Behalve dat het heerlijk is om de wijnen en oliën te proberen, geven de olijfboom- en wijngaarden een prachtige eigen uitstralig aan het gebied.

Een eilandvakantie? Ook dat kan in Toscane. Hiervoor boek je een reis naar Elba, het grootste eiland voor de kust van Toscane. Je bevindt je als toerist bovendien in goed gezelschap. Napoleon verbleef in 1814 namelijk een aantal maanden op dit eiland. Je kunt vanuit Toscane ook een dagje naar Elba, om hier de hoofdstad Portoferraio te gaan of de schitterende stranden en groene heuvels te bewonderen.

Behalve stranden, eilanden en natuur heeft Toscane ook qua steden genoeg te bieden. Voor een culturele oppepper ga je naar de verschillende steden en dorpen. Bezoek de indrukwekkende palazzi, kathedralen, kerken en kunstschatten of verwonder je over het prachtige uitzicht en de karakteristieke straatjes die je overal hebt.

Boek nu je vakantie en ontdek zelf waarom Toscane met recht een topbestemming kan worden genoemd.

Afbeelding: Flickr, mtsrs

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020