Excite

Tophotels in Pisa

Pisa is een typisch voorbeeld van een relatief kleine maar fijne stad. Verder staat het symbool voor cultuur, met als hoogtepunt de wereldberoemde scheve toren. Ook interessant zijn de indrukwekkende gebouwen aan het Veld der Wonderen (Campo dei Miracoli), en het grote aanbod aan Toscaanse kunst.

Na al die cultuur kun je in Pisa heerlijk ontspannen op één van de vele zonnige terrasjes. Daarna is het uitblussen geblazen in je goed gevonden accommodatie. De locatie is daarbij van belang; ben je met de auto, dan kun je beter buiten de stad een hotel of hostel zoeken. Sowieso zijn de slaapplaatsen buiten de stad aan te raden als je een beperkt budget hebt. En wat is er tegen het slapen in het prachtige Toscaanse binnenland?

Wil je toch liever in de stad zelf slapen, zorg dan dat je op tijd je hotels boekt. Zoals gezegd is Pisa relatief gezien vrij klein, en het hotelaanbod is vrij beperkt. Ga je voor een avontuurlijk verblijf, dan kun je slapen op slechts een kilometer van de scheve toren: op camping Torre Pendente. Bang voor zomerhitte hoef je er niet te zijn, want er zijn veel schaduwplaatsen beschikbaar.

Je kunt ook heerlijk aan de kust slapen in de diverse hotels die je daar aantreft. Goedkope hotels in Pisa zelf vind je met name in de wijk Santa Marina en in het oude stadscentrum. Uitkijken op de scheve toren? Dat kan vanuit het bekende hotel Grand Hotel Duomo, in hartje Pisa en vlak bij Campo dei Miracoli.

Afbeelding: Flickr, Ola55

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018