Excite

Tophotels in Wenen

Ook voor goede wijn moet je in Wenen zijn. Behalve een groot aanbod aan koffiehuizen is er namelijk ook een grote hoeveelheid wijnlokalen, waar je uitgebreid geadviseerd kunt worden over de wijn die het beste bij je past. Kunst is, net als de opera en klassieke muziek, tegenwoordig ook gekoppeld aan Wenen. Wenen vanaf heel hoog zien? Kom dan naar het wereldberoemde Reisenrad (reuzenrad) in park Wiener Prater.

Er is, kortom, genoeg reden om een bezoek te brengen aan deze Oostenrijkse hoofdstad. Wandel langs de Donau, de rivier die dwars door de stad loopt, en bewonder het gebergte rondom de stad – het Weense Bekken. Mooie wandelingen maak je ook ten zuiden en westen van de stad, in het heuvelrijke Wienerwald.

Een hotel zoeken is in deze bijzondere stad ook prima te doen. Of je nu gaat voor eenvoudig of juist heel luxe, in Wenen heb je alles van eensterrenhotels tot vijfsterrenverblijven. Veel van de hotels liggen in het centrum, maar je kunt ook accommodatie vinden aan de rand van de stad. Vaak zijn de hotels daar ook wat gunstiger in prijs.

Wil je het ultieme Weense gevoel, verblijf dan in het luxehotel Hotel Sacher. Hier kun je de lekkerste Sachertorte eten en in stijl slapen. Is dit je iets te duur? Ga dan voor een middenklasse hotel of een pension of jeugdherberg, en bezoek het Hotel Sacher tijdens je verblijf een keer om de beroemde taart uit te proberen.

Afbeelding: Flickr, Claus Rebler

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021