Excite

Topstad Tilburg

Begin een bezoek aan Tilburg met een mooie wandeling langs de passantenhaven midden in het centrum van de stad: de Piushaven. Aan de kop van de haven kun je vervolgens terecht bij de VVV-dependanche voor wandel- en fietsroutes. Ook kun je er terecht voor informatie over de musea en evenementen in de stad.

Tilburg is ook een stad van markten; maar liefst tien per week. Ga je er in het weekend heen, dan kun je op zaterdag naar het Koningsplein. Doordeweeks is de Westermarkt een aanrader. Tijdens evenementen zijn er vaak geen markten, maar de evenementen zelf zijn dan voldoende om je bezig te houden. Natuurlijk is er de Tilburgse kermis (meestal in juli), maar je kunt in de zomermaanden en het najaar ook naar de T-Parade, de TTm Wandeltocht en Tilburg Ten Miles, en Tilburg culinair.

Winkelen kun je in Tilburg onder andere in het centrum, de oude stad (of Stappegoor) en op de Westermarkt. Er zijn ook veel terrassen en cafés te vinden, net als goede restaurants. In het centrum zul je in elk geval niet snel misgrijpen. Goede eetcafés zijn onder andere De Drie Gezusters, Café Bolle en Café Brandpunt. Uitgebreid en goed eten doe je bij Aan Tafel!, Restaurant ’t Pakhuys of L’Orangerie.

Je kunt je bezoek aan Tilburg gemakkelijk combineren met een dagje uit in de omgeving van deze topstad. Zo ligt vlak bij Kaatsheuvel, met sprookjespark de Efteling. Meer in voor natuur? Bezoek dan Safaripark en Speelland Beekse Bergen. Verder kunnen dierenliefhebbers een vogelspin over hun hand laten lopen of een slang om hun nek krijgen in De Oliemeulen. Dit dierenpark ligt zelfs midden in Tilburg.

Afbeelding: Flickr, alexsk

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020