Excite

Toren van Pisa: Beeldmerk van de stad

De toren van Pisa is het beeldmerk van de stad, en waarschijnlijk ook de bekendste toren die de wereld kent. Maar Pisa heeft veel meer te bieden!

Zo kun je een gecombineerde toegangskaart kopen voor toegang tot de Duomo Santa Maria Assunta, het Battistero, het Museo del l’Opera del Duomo en het Camposanto. Zo ben je een stuk goedkoper uit dan wanneer je voor alle bezienswaardigheden apart een kaartje zou kopen.

Voor de liefhebber van hedendaagse kunst is er ook een moderne publiekstrekker. Een muurschildering van Keith Haring. Hij begon als graffiti kunstenaar, maar groeide al snel uit tot icoon, door muurschilderingen van eenvoudige figuren in felle kleuren. Hoewel hij meestal maar een paar dagen bezig was met een kunstwerk, heeft hij voor zijn werk in Pisa wel een week nodig gehad!

Als je Pisa per auto bezoekt is het zaak om goed op te letten. Het verkeer is enorm druk en Pisa kent maar een beperkte toegang voor auto’s. Dit wordt met een bord aangegeven, maar is makkelijk over het hoofd te zien, waardoor je kans op een boete loopt! Soms is het daarom beter je auto bij het hotel te laten. De meest belangrijke bezienswaardigheden zijn prima te voet bereikbaar, maar ook bussen rijden er langs. Een taxi is ook een optie, maar die zijn hier vaak erg duur.

Je ziet het: er is genoeg te doen in Pisa. Wie toch de beroemde toren wil bezoeken moet rekening houden met wachttijden. Er mogen maar 40 mensen tegelijkertijd in de toren die maximaal 30 minuten binnen mogen blijven. Reserveer hier dus gerust een dag voor!

Afbeelding: Flickr account david.nikonvscanon

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019