Excite

Toronto, niet de hoofdstad van Canada

Toronto is één van de meest multiculturele steden ter wereld. Je vindt er de Amerikaanse levensstijl, maar ook de Chinese. Ook vind je er invloeden uit Engeland en de Latijnse wereld. Oud en nieuw gaan er tevens in elkaar samen. Er zijn veel verschillende wijken, zoals Chinatown en Little Italy. Toronto betekent in de taal van de oorspronkelijke bewoners letterlijk ‘ontmoetingsplaats’. Daarnaast zijn er veel bezienswaardigheden, wat Toronto tot een prachtige vakantiebestemming maakt.

De Canadese stad Toronto wordt vaak gezien als uitvalsbasis voor de Niagara Falls, die zo’n 60 kilometer van de stad vandaan ligt. Ook is er in de omgeving veel natuur te zien, waar je schitterende wandeltochten kunt maken. In het centrum van Toronto zelf zijn veel mooie bezienswaardigheden. Zo zijn er veel mooie bouwwerken, zoals het Casa Loma, het Rogers Centre en de Toronto City Hall. De laatste is één van de meest opmerkelijkste stadhuizen ter wereld. Ook kent Toronto de Canada’s walk of fame, met bekende Canadezen. Iedere bekendheid krijgt er, net zoals in Hollywood, zijn eigen ster.

In Toronto vind je tevens veel mooie musea, zoals het Royal Ontario Museum. Daarnaast is de stad uitstekend geschikt om heerlijk te eten. Er zijn immers veel verschillende keukens te vinden. Je kunt er genieten van maaltijden die uit de hele wereld komen en zo iedere dag iets nieuws proberen.

Afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019