Excite

Tour trekt toeristen naar Frankrijk

Frankrijk is al jarenlang één van de meest populaire vakantiebestemmingen voor Nederlanders. Vanwege de natuur, de zee, de heerlijke temperaturen en dit jaar ook vanwege de Tour. Met name gebieden waarlangs de verschillende etappes lopen blijken ontzettend populair te zijn.

Reisorganisatie Topic Travel Vakantiehuizen heeft al gemerkt dat de boekingen naar de regio’s waar de Tour gereden wordt, met 15% gestegen zijn. In voorgaande jaren was dit effect veel minder merkbaar, waarschijnlijk komt dat doordat de Tour dit jaar in Nederland is gestart. Dat haalt de wedstrijd toch veel dichterbij en maakt dat mensen hem graag willen volgen. Tijdens werkdagen kan dat dan op televisie, maar tijdens vakantiedagen mag dat ook best in het echt.

Het populairst is het gebied rond Bordeaux. Dat is natuurlijk niet alleen vanwege de Tour, maar ook vanwege het feit dat dit een prachtig wijngebied is. Veel mensen grijpen hun vakantie in Frankrijk toch aan om ook iets van de cultuur mee te krijgen en waar kan dat beter dan in één van ’s werelds meest beroemde wijngebieden?

Inmiddels zijn al verschillende rijders uitgevallen vanwege ongelukken en ziekten. Fränk Schleck, die vorig jaar nog een vijfde plaats wist te bereiken, moest bijvoorbeeld worden afgevoerd nadat hij op zijn rug was gevallen. In het ziekenhuis bleek zijn sleutelbeen gebroken, wat voor hem een einde aan de Tour maakte.

Afbeelding: Flickr account kei-ai

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020