Excite

Tradities en ambacht op de Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden, gelegen in de Atlantische Oceaan, staan bekend om de aangename en constante temperatuur. Er zijn zeven hoofdeilanden, die elk hun eigen specifieke karakter hebben. Of je nu een reis wil maken naar El Hierro, Fuerteventura, Gran Canaria, La Gomera, La Palma, Lanzarote of Tenerife, er is van alles te zien en te doen.

Omdat er op de Canarische Eilanden altijd een prettig windje staat, wordt het er nooit te heet. Je kunt er dus optimaal genieten van zon, zee, en strand. Om deze reden zijn de eilanden ook bij overwinteraars erg geliefd. Tenerife wordt vanwege het klimaat zelfs het ‘eiland van de eeuwige lente’ genoemd.

Naast de zeven grotere eilanden zijn er ook zes kleinere eilanden die de moeite waard zijn om tijdens je reis naar de Canarische Eilanden te bezoeken, door er vanaf je vakantiebestemming een dagje naar toe te ‘hoppen’. Ga bijvoorbeeld op excursie naar Graciosa, Alegranza of Montana Clara. Juist op deze kleinere eilanden vind je nog ongerepte natuur, en de charme van weleer.

Ook op het gebied van cultuur en geschiedenis valt er veel te ontdekken op de Canarische Eilanden. De bevolking is erg gehecht aan tradities en kunstnijverheid, en elk eiland heeft zijn eigen speciale ambacht. La Gomera staat bijvoorbeeld bekend om de gevlochten manden, terwijl men op El Hierro geweven tapijten en tassen maakt. Deze ambachtelijke producten zijn natuurlijk hartstikke leuk om mee naar huis te nemen als souvenir. Zo heb je altijd een tastbare herinnering aan je reis naar de Canarische Eilanden.

Afbeelding: Flickr, gebruiker iansthree

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020