Excite

Trappen tegen de stoel meest irritant tijdens een vlucht

Uit een Europese reisenquête uitgevoerd door British Airways is gebleken dat Nederlandse reizigers zich het meeste irriteren aan mensen die tijdens de vlucht tegen je stoel aantrappen. De luchtvaartmaatschappij British Airways vroeg aan zowel zakelijke en toeristische reizigers naar de grootste irritaties tijdens de vlucht.

Bij 64 procent van alle Europese reizigers en bij maar liefste 72 procent bij de Nederlanders, stond het trappen tegen de stoel bovenaan. Veel reizigers vinden het dus erg vervelend als mensen achter hen telkens tegen een stoel trappen. Reizigers hebben nog veel meer ergernissen. Zo storen ze zich bijvoorbeeld aan ouders die hun kinderen niet in de hand hebben en mensen die hun stoel te ver naar achter zetten, waardoor er geen beenruimte overblijft.

De ultieme nummer één voor Nederland is dus het trappen tegen de stoel. Met 66 procent zijn de ouders die geen controle hebben op de kinderen op de nummer twee beland. Nummer drie is voor reizigers die teveel zeuren.

Per land dat meedeed aan het onderzoek van British Airways waren er duidelijke verschillen in de irritaties. Zo ergeren Fransen zich doorgaans aan mensen die veel te hard praten tijdens de vlucht. Italianen moeten het niet hebben van mensen die hun benen languit over het gangpad uitstrekken. De Duitsers, Zweden en Zwitsers vinden daarentegen zeurende passagiers erg irritant.

Afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021