Excite

Trein loopt weer eens vast in Kanaaltunnel

Net als halverwege december was het weer hommeles in de Kanaaltunnel. Een Eurostar-trein stond drie uur lang stil in de tunnel, zonder dat men weet waarom. 260 passagiers zaten in de trein, die er voor zorgde dat de Kanaaltunnel verstopt raakte. Inmiddels is de Eurostar-trein weer uit de tunnel gesleept, maar ten koste van een hoop vertraging.

18 en 19 december van vorig jaar zorgde winterweer ook voor overlast in de Kanaaltunnel. Toen kwamen maar liefst vijf treinen vast te zitten in de tunnel tussen Engeland en Frankrijk. Uiteindelijk heeft Eurostar drie dagen niet gereden. Sommige passagiers waren toen maar liefst zestien uur onderweg naar de plaats van bestemming.

Gisteren schrapte Eurostar ook al treinen vanwege het winterweer. Het schijnt in een bijwerking van sneeuw te zijn waar ProRail en de NS ook last van hebben. Er werden treinen geschrapt tussen Londen, Parijs en Brussel, omdat de route door de Kanaaltunnel niet meer te berijden was door de snelle treinen van Eurostar. Als het sneeuwt, kun je dus maar beter geen enkele trein nemen.

Afbeelding: Flickr, ell brown

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021