Excite

Vakantie: met de trein naar Praag

Een weekend Praag is een leuk idee; de stad is prachtig en je kunt volop genieten van de bezienswaardigheden. Maar wist je dat je ook met de trein naar Praag kunt De trein gaat rechtstreeks en de reis kost je daarom maar 13 uur. Omdat er ook een nachttrein gaat, kun je 's nachts gewoon het slapen combineren met reizen, waardoor je uitgerust in Praag aankomt!

 

Met de trein naar Praag is ontzettend goedkoop en daarom misschien wel aantrekkelijker dan met de auto of het vliegtuig. Voor een enkele reis betaal je tenminste €29. Als je een ligplek wil, dan beginnen de prijzen bij €49. Natuurlijk zit je dan wel tweede klas en gelden de prijzen per persoon. Dat is echter bij de meeste vliegtickets ook het geval! Je kunt ook een eigen slaapcabine krijgen in het eerste klas gedeelte van de trein. Daarvoor beginnen de tarieven bij €69. Dat is ook nog niet duur, want dat betekent wel dat je volop ruimte voor jezelf hebt én ook bijvoorbeeld wat kunt werken of lezen. Je zult dan niet zo snel gestoord worden door anderen.

 

Vanaf Amsterdam vertrekt dagelijks een trein naar Praag. Die rijdt ongeveer om 7 uur 's avonds weg van Amsterdam Centraal en komt dan de volgende ochtend omstreeks half 10 aan in Praag. Op de terugweg vertrek je iets voor zevenen uit Praag en kom je de volgende ochtend rond half 11 weer in Nederland aan. Als je dan een weekend of een week gaat, heb je dus genoeg tijd om de hele stad te verkennen!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021