Excite

Trein van Amsterdam naar Londen

Eurostar heeft bekendgemaakt een directe trein van Amsterdam naar Londen te starten, zo meldt de Telegraph. Vanaf december 2016 kunnen passagiers in Amsterdam Centraal instappen en na een treinreis van een paar uur weer uitstappen in het hartje van Londen. Op dit moment moeten reizigers nog overstappen in Brussel. Dat maakte de uitbater van de Kanaaltunnel-treindiensten vrijdag bekend, na lang overleg met NS en Prorail.

Reisduur Amsterdam naar Londen

Het grootste voordeel van de nieuwe treinverbinding is dat de totale reisduur met ruim een uur afneemt. Waar reizigers nu bijna vijf uur onderweg zijn van Amsterdam naar Londen, zal dat na invoering van de nieuwe treindienst neerkomen op ongeveer vier uur. Daarmee is de treinverbinding een serieuze concurrent geworden van de steeds goedkopere vliegverbindingen tussen de Nederlandse en Britse hoofdstad.

Ambitie Eurostar

Nicolas Petrovic, een van de belangrijkste beleidsmakers van Eurostar, is blij dat de knoop eindelijk is doorgehakt. “We hebben al lang de ambitie om door te groeien naar nieuwe bestemmingen, dus de aankondiging van vandaag is een grote stap voor wat betreft onze groeiplannen. Met meer dan drie miljoen passagiers die per vliegtuig tussen Londen en Amsterdam reizen, is dit één van de meest populaire routes van Europa.”

Prijs trein Amsterdam naar Londen

Persvoorlichter Lucy Drake vertelt dat de prijs voor de trein van Amsterdam naar Londen zal liggen op ongeveer 125 euro voor een retour. Dat is hetzelfde bedrag wat treinreizigers op dit moment op het traject betalen. “We willen blijven concurreren met de low-cost vluchten op Amsterdam en we weten zeker dat dit een heel aantrekkelijk alternatief zal zijn,” aldus Drake. Ze verwacht dat de trein voor zowel zakelijke reizigers als toeristen een aantrekkelijke optie zal zijn.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019